Een heerlijke vegetarische variant op chili con carne. Lekker met rijst en binnen 30 minuten op tafel.
Ingrediënten voor 4 porties
- 200 gram kidneybonen uit blik (afgespoeld)
- 200 gram zwarte bonen uit blik (afgespoeld)
- 2 grote uien
- halve rode peper en halve groene peper
- 2 paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 100 gram mais (uit blik)
- 4 stengels bleekselderij
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 tl paprikapoeder
- verse koriander
- 400 gram (jasmijn) rijst
Bereidingswijze
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook fijn, de paprika in blokjes
- Bleekselderij klein snijden.
- De halve rode peper en halve groene peper in kleine stukjes snijden.
- Giet een scheutje olie in een hapjes pan en fruit de ui samen met de knoflook aan.
- Voeg na ongeveer 3 minuten de paprika en rode peper toe samen met de kruiden.
- Bak dit al roeren een minuut of twee mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
- Laat de kidney- en zwarte bonen uitlekken en spoel ze schoon.
- Ook de mais even uitlekken.
- Voeg dan de bonen en mais toe aan de pan en laat de chili sin carne nu heel zachtjes pruttelen totdat de rijst klaar is.
Rijst koken
- Uiteraard kun je ook andere rijst gebruiken maar jasmijn rijst is erg smaak vol en hartstikke gezond. Het zit namelijk boordevol belangrijke voedingsstoffen als vitamine B1, B3 en ijzer.
- Doe de rijst in een pan en giet er water bij tot één vingerkootje boven het oppervlak van de rijst. Laat de rijst 1 minuut koken en zet vervolgens het vuur uit. De rijst stoomt nu verder gaar na ongeveer 10 minuten heb je een heerlijke droge rijst.
- Serveer de chili sin carne met wat verse koriander en eventueel een schepje zure room.