Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen in blokjes van 2cm x 2cm
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 50 gr rucola
  • 100 gr geitenkaas
  • 6 bladerdeeg
  • 0,5 tl oregano
  • 0,5 tl tijm
  • 1 tl sumak of lemonpepper (evt. wat extra oregano als alternatief)
  • Zout
  • Olijfolie
  • Peper

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht.

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe dit in een kom. Voeg de rode ui bij de pompoen. Meng de grof gehakte knoflook samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak, de orgeano en tijm door de pompoen en uien.

Maak van het bladerdeeg 1 grote lap. Verdeel daarna de pompoen over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart.

Bak de plaattaart in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.

De rucola kun je eventueel op smaak brengen met wat peper en zout en iets olijfolie. Verdeel de rucola over de plaattaart en snijd deze in stukken.