Spinazie met Pancetta en Gnocchi

Je hebt een paar pannen nodig maar moeilijk is het niet om dit lekkere Italiaanse recept te bereiden. Ideaal voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten:
500 gram gnocchi
300 gram spinazie (of wat meer)
100 gram pancetta*
Boter
Olijfolie
100 ml witte wijn
Klein beetje room

Bereiding:

Was de spinazie en snijd de pancetta in dunne plakjes.

Verwarm een klein beetje boter in een koekenpan en bak de pancetta in 5 tot 10 minuten. 

Ondertussen bak je in een andere grote (koeken)pan de spinazie in een beetje olijfolie tot ze geslonken is. Voor het beste resultaat knijp je vervolgens zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. 

Blus de pancetta na ongeveer 10 minuten af met de witte wijn. Laat deze inkoken zodat de meeste wijn is vervlogen. Als het zo ver is, doe je de spinazie in de pan. Roer goed door en doe er een beetje room bij.

Als laatste kook je de gnocchi in een eetlepel zout. Na 1 of 2 minuten drijft de gnocchi naar het oppervlak van de pan. Giet af en voeg de gnocchi toe aan de pancetta en spinazie. Doorroeren en opdienen!

Buon appetito!