WITLOF met honing, tijm en pijnboompitten

“Bitter!” roept ‘n vriendin met ‘n zuur gezicht als ik de 5 groentes opsom die deze week in het groentepakket van de Vereniging Gezonde Samenleving Doetinchem zitten waarvan witlof er 1 is. Duur vindt ze ‘t niet maar dat er groentes in ‘t pakket kunnen zitten die ze niet lust, heeft haar er tot op heden van weerhouden een abonnement te nemen, al wil ze eigenlijk wel want gezonder…
“Nee joh,” zeg ik, want ik geef niet snel op, “niet als je dít recept probeert. Wedden dat je ‘t lekker vindt?!”

Bij deze, voor E.:

Ingrediënten:
– 4 of 5 stronkjes witlof
– paar takjes tijm
– klontje boter (vgs-doet)
– 25 gram pijnboompitten
– 2 (of meer) vloeibare honing (vgs-doet)

Bereiding:
Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. (Het hart in kleine stukjes snijden.)
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit wat boter in een wok of diepe koekenpan en doe de pijnboompitjes erin en bak ze in een paar minuten zachtjes lichtbruin.
Doe de witlof, tijm (en evt. wat zout) erbij en zet het vuur hoger.
Bak al omscheppend in plusminus 5 minuten beetgaar.
Voeg op het laatst de honing toe.

Lekker met gebakken aardappelen (vgs-doet) en een stukje vlees zoals een rib-eye van Boer Roon (vgs-doet) waar je gemakkelijk met z’n tweeën van kunt eten.

Eet smakelijk!