Een complete maaltijd (voor minimaal 2 personen) met venkel maar dan wel op z’n Italiaans.
Ingrediënten:
2 knollen venkel
2 grote aardappelen (onbespoten van VGS-doet)
2 verse (Italiaanse) worsten, de rundersaucijzen van boer Roon (zie VGS-doet.nl) zijn uitermate geschikt!
1 eetlepel Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
Vers gemalen peper
Zeezout
Voorbereiding
1. Verwijder de harde kern van de venkels en snij ze in grove stukken.
2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Afspoelen.
3. Snij het velletje van de worsten en haal het vlees van de worst eruit. Verwarm de over voor op 180 graden.
De bereiding is heel eenvoudig.
1. Doe de venkel samen met de aardappelen en de stukjes vlees van de worsten in een ovenschaal. Besprenkel de inhoud van de schaal met olijfolie. Maal er wat verse peper en zout over en de Italiaanse kruiden. Hussel alles goed door elkaar zodat alle ingredienten bedekt zijn met een dun laagje olie. (Je kunt dit gerecht gerust enkele uren eerder voorbereiden.)
2. Zet de schaal in de oven gedurende 40 minuten. Na 20 minuten nog even husselen. Als de 40 minuten voorbij zijn, controleer dan of de aardappels gaar zijn, zo niet dan nog wat langer in de oven…
Buon appetito!