Ingrediënten voor 4 porties
- 1 bloemkool
- 1 kg aardappelen
- 300 gram rundergehakt
- 5 eetlepels piccalilly
- 200 gram creme fraiche
- 3 lente uitjes in ringen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 50 ml melk
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snij de bloemkool in roosjes , spreid ze uit op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
- Roer alles even om en rooster de bloemkool in 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar en stamp ze met melk, peper en zout tot puree.
- Bak ondertussen het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de crème fraiche met 2 eetlepels piccalilly en de lente ui in een schaaltje en meng door elkaar.
- Schep het mengsel door de bloemkoolroosjes en serveer met de aardappelpuree en het gehakt.
- Schep de resterende piccalilly over het gerecht.