Bloemkool met piccalilly en gehakt

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 bloemkool
  • 1 kg aardappelen
  • 300 gram rundergehakt
  • 5 eetlepels piccalilly
  • 200 gram creme fraiche
  • 3 lente uitjes in ringen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Snij de bloemkool in roosjes , spreid ze uit op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Roer alles even om en rooster de bloemkool in 20 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de aardappelen gaar en stamp ze met melk, peper en zout tot puree.
  5. Bak ondertussen het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe de crème fraiche met 2 eetlepels piccalilly en de lente ui in een schaaltje en meng door elkaar.
  7. Schep het mengsel door de bloemkoolroosjes en serveer met de aardappelpuree en het gehakt.
  8. Schep de resterende piccalilly over het gerecht.