Gevulde champignons met pesto

Ingrediënten voor 4 porties

  • 500 gram grote champignons
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • bosje basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 el paneermeel
  • 8 fijn gesneden gedroogde tomaatjes
  • 75gram parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte peterselie
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  3. Doe de pijnboompitten met de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, knoflook en 3 eetlepel olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Indien te droog voeg 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout
  4. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  5. Snij de steeltjes en sjalot heel fijn.
  6. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de champignonsteeltjes en sjalot.
  7. Doe het mengsel in een schaaltje met de resterende parmezaanse kaas, paneermeel, tomaatjes.
  8. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door.
  9. Vul de champignons voor de helft met de pesto en de andere helft met de vulling. En bestrooi met wat kaas.
  10. Bak de champignons 10 – 15 minuten in de oven.