Ingrediënten voor 4 porties
- 500 gram grote champignons
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- bosje basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 1 el paneermeel
- 8 fijn gesneden gedroogde tomaatjes
- 75gram parmezaanse kaas
- 1 el gehakte peterselie
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Doe de pijnboompitten met de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas, knoflook en 3 eetlepel olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Indien te droog voeg 1 eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout
- Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
- Snij de steeltjes en sjalot heel fijn.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de champignonsteeltjes en sjalot.
- Doe het mengsel in een schaaltje met de resterende parmezaanse kaas, paneermeel, tomaatjes.
- Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door.
- Vul de champignons voor de helft met de pesto en de andere helft met de vulling. En bestrooi met wat kaas.
- Bak de champignons 10 – 15 minuten in de oven.