Ingrediënten
- 500 gr pompoen in blokjes van 2cm x 2cm
- 2 rode uien in ringen
- 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
- 50 gr rucola
- 100 gr geitenkaas
- 6 bladerdeeg
- 0,5 tl oregano
- 0,5 tl tijm
- 1 tl sumak of lemonpepper (evt. wat extra oregano als alternatief)
- Zout
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht.
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Doe dit in een kom.
- Voeg de rode ui bij de pompoen.
- Meng de grof gehakte knoflook samen met wat olijfolie, peper, zout, de sumak, de orgeano en tijm door de pompoen en uien.
- Maak van het bladerdeeg 1 grote lap.
- Verdeel daarna de pompoen over het bladerdeeg.
- Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart.
- Bak de plaattaart in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
- De rucola kun je eventueel op smaak brengen met wat peper en zout en iets olijfolie.
- Verdeel de rucola over de plaattaart en snijd deze in stukken.