Opening VGSD Biowinkel Zeddam

Vandaag 13 december 2023 is een belangrijke mijlpaal voor VGSD: De onbemande biowinkel met versautomaten is officieel geopend!

Na maanden van voorbereiding is het zover. De afgelopen 2 weken hebben we proefgedraaid en hebben gezien die alles goed werkt. Zowel de lockers als de gekoelde versautomaat functioneren naar behoren. De producten worden mooi gepresenteerd in de fraaie versautomaten. Betaling is heel makkelijk, nu nog alleen contant, hoeft niet gepast, de automaat geeft wisselgeld. Binnenkort kan er ook gepind worden.

Alle producten zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit de Achterhoek. Groente, fruit, zuivel, eieren, het is er allemaal en wordt dagelijks 1 of meerder keren bijgevuld.

We zijn zeer tevreden en trots dat wij als vereniging dit hebben kunnen neerzetten. De behuizing is ook zeer fraai geworden, nog mooier dan verwacht. Ruim genoeg ook voor eventuele uitbreiding.

Waar is het allemaal om te doen? Met dit initiatief willen we een betere beschikbaarheid bevorderen van gezonde biologische voeding. Eerlijk, puur en lokaal. Zoveel mogelijk rechtstreeks van de boer. We willen meer bewustheid creƫren omtrent voedsel, dat we meer beseffen wat de waarde is van gezond voedsel. En daar als burgers, consumenten meer zeggenschap over krijgen. Voedsel is te belangrijk om over te laten aan partijen die de voedselketen willen synthetiseren en GMO technieken toepassen. Door zelf het heft in handen te nemen hoeven we daar niet in te gaan. Bovendien ondersteunen we de boeren en de lokale economie.

De biowinkel ligt vlakbij 2 kruisende provinciale wegen. Daardoor is het aantrekkelijk voor mensen uit een grotere regio. Zo bieden we meer mensen een kans om bij te dragen aan een grotere zelfvoorzienendheid op voedselgebied. Iets dat in de nabije toekomst van steeds groter belang zal blijken.

De biowinkel is 7 dagen in de week geopend van 7.00 uur tot 21.00 uur. Er naast staat melktap waar iedere dag verse rauwe biologische melk getapt kan worden van de koeien van Melkveehouderij Van Schriek. Alle reden dus voor een bezoek: Terborgseweg 16 te Zeddam.

Natuurlijk horen er bubbels bij een opening. De gevelbelettering was net niet op tijd klaar maar die komt binnenkort.