Versautomaat Zeddam operationeel

Vandaag was het een belangrijke dag voor de Vereniging Gezonde Samenleving: de versautomaat in Zeddam is in gebruik genomen. De eerste producten zijn in de lockers en in het gekoelde apparaat Jofemar geplaatst en in het computersysteem gezet. Daarmee is de installatie operationeel. Vanaf vandaag kunnen klanten hier hun aankopen doen. Sterker nog, de eerste transacties hebben vanmiddag al plaatsgevonden!

Let wel, we zijn nog niet officieel geopend, we zitten nu nog in de testperiode. Er moeten nog een paar puntjes op de i gezet worden. We moeten kijken hoe het gaat, wennen aan de werkwijze, finetunen, inkoophoeveelheden goed inschatten, etcetera.

De min of meer officiĆ«le opening zal op woensdag 13 december zijn. Dan zullen de laatste details ook voor elkaar zijn. Maar nu kun je er dus al gebruik van maken. Er liggen eieren, aardappels, bieten, penen, uien, komkommers, paprika’s, mandarijnen, appels, kwark, panir, en honing. Allemaal biologisch. Op dit moment kun je alleen contant betalen. Hoeft niet gepast, het apparaat wisselt. En het gaat echt heel makkelijk, we hebben het zelf getest. De versautomaat zal dagelijks meerdere keren hervuld worden, door iemand uit de buurt. De voorraad kan op afstand gemonitord worden.

De versautomaat staat bij Biologische melkveehouderij Van Schriek, Terborgseweg 16 in Zeddam. Dit is vlakbij de (nieuwere) rotonde, aan de Ettense kant. Ze hebben daar al een melktap.