Ingrediënten voor 4 porties
- 2 eetlepels (extra vierge) olijfolie
- 2 gesnipperde uien
- 1 theelepel tafelzout
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 1 eetlepel gemalen venkel
- 1 theelepel kaneel
- 1 liter groentebouillon
- 500 ml water
- 900 gram wortelen, geschild en in stukjes van 2 cm
- 1/2 theelepel zuiveringszout (of bakpoeder)
- 2 eetlepels granaatappelmelasse* (= ingekookt granaatappelsap)
- 125 gram Griekse yoghurt
- 75 gram hazelnoten geroosterd, ontveld en fijngehakt
- 1 bosje fijngehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Olie verwarmen, de gesnipperde ui met tafelzout toevoegen en stoven tot de uien zacht zijn.
- Roer de gember, koriander, venkel en kaneel erdoor en kook tot geurig.
- Voeg dan de groentebouillon, water, wortels en bakpoeder toe.
- Kook het geheel ca 25 minuten tot de wortels zacht zijn.
- Pureer de soep tot een gladde massa.
- Breng de soep nogmaals aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in soepkommen en besprenkel met granaatappelmelasse en bedek met yoghurt, hazelnoten en koriander voor het opdienen.
*Als vervanger voor de granaatappelmelasse kun je eventueel balsamico-stroop gebruiken.