Gekruide Wortelsoep

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 eetlepels (extra vierge) olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 theelepel tafelzout
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 eetlepel gemalen venkel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 ml water
  • 900 gram wortelen, geschild en in stukjes van 2 cm
  • 1/2 theelepel zuiveringszout (of bakpoeder)
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse* (= ingekookt granaatappelsap)
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram hazelnoten geroosterd, ontveld en fijngehakt
  • 1 bosje fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze

  1. Olie verwarmen, de gesnipperde ui met tafelzout toevoegen en stoven tot de uien zacht zijn.
  2. Roer de gember, koriander, venkel en kaneel erdoor en kook tot geurig.
  3. Voeg dan de groentebouillon, water, wortels en bakpoeder toe.
  4. Kook het geheel ca 25 minuten tot de wortels zacht zijn.
  5. Pureer de soep tot een gladde massa.
  6. Breng de soep nogmaals aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de soep in soepkommen en besprenkel met granaatappelmelasse en bedek met yoghurt, hazelnoten en koriander voor het opdienen.

*Als vervanger voor de granaatappelmelasse kun je eventueel balsamico-stroop gebruiken.