Een lekker gemakkelijk recept en alles in 1 pan. Zelf maak het in mijn instantpot maar uiteraard kan dit ook in de gewone pan, het heeft alleen iets meer tijd nodig.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pakje passata (of 400 gram verse tomaten in blokjes)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 prei
- 2 paprikas
- 200 gram champions
- 2 tl italiaanse kruiden
- 2 flinke theelepels tomatenpuree
- 300 gram gehakt (eventueel kan deze ook weggelaten worden)
- 350 gram pasta
- 700 gram water of bouillon
Bereiding
- Zet de instantpot op saute en verwarm de olijfolie.
- Braad het gehak samen met de groente eventjes aan, voeg op het laatst de tomatenpuree toe en fruit dit ca 2 minuten mee.
- Voeg minimaal 700 gram water (of bouillon) toe (ja echt gram).
- Doe de pasta op het gehakt/groente mengsel (niet roeren!).
- Roer de passata en kruiden door elkaar en doe dit mengsel op de pasta, nog steeds niet roeren!
- Zet de instantpot vervolgens op pressure cook en kook de pasta* en vervolgens 5 minuten natural release.
Kooktijd pasta in de instantpot
- neem het laagste getal kooktijd op de verpakking
- delen dit getal door 2
- uitkomst min 2 minuten
- vervolgens bereiden op HP
- daarna 5 minuten NP
- Hoeveelheid water (1:2 -> pasta: water -> bv 350 gram pasta = 700 gram water