Macaroni uit de instantpot

Een lekker gemakkelijk recept en alles in 1 pan. Zelf maak het in mijn instantpot maar uiteraard kan dit ook in de gewone pan, het heeft alleen iets meer tijd nodig.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje passata (of 400 gram verse tomaten in blokjes)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 paprikas
  • 200 gram champions
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 2 flinke theelepels tomatenpuree
  • 300 gram gehakt (eventueel kan deze ook weggelaten worden)
  • 350 gram pasta
  • 700 gram water of bouillon

Bereiding

  1. Zet de instantpot op saute en verwarm de olijfolie.
  2. Braad het gehak samen met de groente eventjes aan, voeg op het laatst de tomatenpuree toe en fruit dit ca 2 minuten mee.
  3. Voeg minimaal 700 gram water (of bouillon) toe (ja echt gram).
  4. Doe de pasta op het gehakt/groente mengsel (niet roeren!).
  5. Roer de passata en kruiden door elkaar en doe dit mengsel op de pasta, nog steeds niet roeren!
  6. Zet de instantpot vervolgens op pressure cook en kook de pasta* en vervolgens 5 minuten natural release.

Kooktijd pasta in de instantpot

  1. neem het laagste getal kooktijd op de verpakking
  2. delen dit getal door 2
  3. uitkomst min 2 minuten
  4. vervolgens bereiden op HP
  5. daarna 5 minuten NP
  6. Hoeveelheid water (1:2 -> pasta: water -> bv 350 gram pasta = 700 gram water